NoardWester
Image default
Aanbiedingen

Een bedhuisje zelf maken of kopen

Een eigen bedhuisje

Een eigen bedhuisje is voor veel kinderen een grote wens. Het is superleuk om in een veilig bedhuisje te slapen. Een eigen plekje om in te slapen of te spelen. Er zijn enorm veel verschillende huisjes te koop of te bedenken. Op Pinterest staan de meest fantastische ideeën voor een huisje voor op of om een bed. Ook in de verkoop zijn er veel thema’s te koop, gebaseerd op een bedhuisje. Wat dacht je van een kasteel met kantelen. Of een bed met een prinsessenpaleis thema. Alles is mogelijk. Een bedhuisje dat helemaal open is of juist een meer beschut exemplaar met een dicht dakje. Wat dacht je van een hoogslaper of een bank bij je bed onder het huisje?

Waar kies ik voor?

Het is natuurlijk de vraag waar je voor gaat kiezen. Wat zou je kind graag willen? Houdt je kind van een meer open ruimte of vindt je zoon of dochter het fijn om beschut te slapen? Wil je er een bank bij? Is een hoogslaper handig? Natuurlijk ligt het ook aan de ruimte waar het bed komt te staan. Een hoogslaper op een kamer met een schuin dak, kan waarschijnlijk niet staan. Dan is er nog de keus in kleur, hierbij geldt natuurlijk de smaak van je kind en van jezelf. Wanneer de keus is gemaakt voor een bedhuisje dan is er nog de vraag of je deze zelf wilt maken, of dat je een kant-en-klaar exemplaar koopt.

Een zelfgekocht huisbed

Een kant-en-klaar exemplaar kan natuurlijk perfect passen bij jullie kinderkamer. Fijn dat het bed geleverd wordt wanneer je dat wilt. Ook is het een voordeel dat het niet zo veel tijd kost om het bed in elkaar te zetten. Je bent zo klaar. Een zelfgezocht bed kan door accessoires een meer eigen uiterlijk krijgen. Door slim gebruik van beddengoed en leuke verlichting krijgt het bedhuis een eigen stijl. Een bedhuisje voor je kind is o.a. verkrijgbaar bij verschillende webwinkels zoals Emob of de online winkel van Leen Bakker.

Een zelfgemaakt huisbed

Je kunt er ook voor kiezen om een bedhuis zelf te maken. Voordeel hiervan is dat je het bed helemaal zelf kan ontwerpen en kan aanpassen aan jullie eigen idee. Het is ook fijn dat een zelfgemaakt bedhuis zelf op maat te maken is, zodat het perfect past in de kamer. Het grote nadeel van het zelf maken van een bedhuis is natuurlijk de tijds investering. Er gaat veel meer tijd zitten in het zelf maken van een bedhuis. Als je voor de optie zelf maken gaat, is het een vereiste dat je handig bent. Of dat je hulp in roept van een ervaren klusser. Je kunt je fantasie de vrije loop laten. Materialen zelf verzamelen. Zelf een passende verfkleur vinden. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Superleuk, maar ook tijdrovend natuurlijk.

Stappen voor het maken van een huisbed

  1. Maak eerst een ruwe schets van het huisbedje. 
  2. Maak dan een tekening en zorg dat je de juiste afmetingen bij het bed zet. Een bouwtekening is snel online te vinden. Is je kind al wat groter, gebruik dan de standaard maat van 90 cm bij 200 cm. Is je kindje nog klein, dan kan je kiezen voor de standaard maat van 70 cm bij 140 cm.
  3. Maak een keuze voor het materiaal dat je gaat gebruiken. Je kunt kiezen voor massief hout, dit hout wordt vaak gebruikt voor bedhuisjes.
  4. Als je alle materialen hebt kan het bouwen beginnen. Zorg voor goed gereedschap, dat is vaak het halve werk. 
  5. Tot slot kan het huisbed geschilderd of gelakt worden in de gewenste kleuren. Let er daarbij op dat je kindvriendelijke verf gebruikt.

bedhuisje

Het huisbedje is klaar!

Wanneer je kiest voor een bedhuisje, zijn er verschillende keuzemogelijkheden. De beste keuze is dan ook zeer persoonlijk. Wat je ook zal kiezen, je kind zal er veel plezier aan beleven. Heerlijk om je zoon of dochter het bedhuis te zien gebruiken om er veel fantasie volle spellen in te spelen. Dan weer is het bed een stoomboot waarmee verre reizen worden gemaakt en vervolgens doet het dienst als paleis. En prachtig om je zoon of dochter ‘s avonds relaxt te zien dromen in het nieuwe bedhuisje. Zelfgemaakt of zelf gekocht dat maakt dan niets meer uit.